Kedves Olvasó!

Kisfiunk Gergő 10 éves (2017) és már kicsi kora óta nagyon szeret meséket kitalálni, bábozni és kb. 1 éve már Wacom digitális táblával le is rajzolja a történeteket! Ezért elhatároztuk, hogy létrehozzuk a Betű Mese napi mese blogot, a Letter Land Story blogot és a Cuentos de Letras blogot (angol és spanyol nyelven), ahol megoszthatjuk mindenkivel ezeket a történeteket és képeket. Ezekkel a rövid sztorikkal segítséget próbálunk nyújtani a szülőknek, pedagógusoknak a meséléshez és ösztönözni a gyermekeket arra, hogy ők is találjanak ki saját mesét. A fantáziájuk segítségével a betűkből, akár ember figurát is készíthetnek, megszemélyesítve őket, ahogy ezt Gergő teszi! Így játszva sajátíthatják el a betűírást!

A mesékben, kalandokban az ABC betűi fognak világ körüli utazásban részt venni, ismert és ismeretlen helyeken. Különböző eseményeket, kultúrákat, hagyományokat, épületeket, művészeti alkotásokat fognak bemutatni a gyermekek számára! Tudatosan szeretnénk azt is prezentálni, hogy a korszerű infokommunikációs eszközöket, hogyan lehet felhasználni annak érdekében, hogy kitáruljon előttünk a világ!

Gergő jelenleg öt nyelvet beszél anyanyelvi szinten, ezért jelentkezünk angol és spanyol nyelvű bloggal is (Letter Land Story blog és Cuentos de Letras blog), ami egyszerű nyelvhasználatával hasznos segítséget nyújthat azoknak a gyermekek, akik szeretnének nyelvet tanulni vagy gyakorolni meglévő tudásukat. A rajzok Wacom digitális táblával készültek, használata egyszerű, papírmentes, környezetbarát technológia. Minden megvalósítható vele, ami hagyományos rajzolási módszerekkel is. Fantasztikus színek, formák hozhatók vele létre. Csatlakoztatása nagyon egyszerű, bármilyen számítógéphez kompatibilis, létezik vezetékes és vezeték nélküli változatban is. Csak ajánlani tudjuk, akár már 5-6-7 éves kortól is. Próbáljátok ki ezt az eszközt, amivel fejleszteni tudjátok a gyermekek rajzkészségét! Nincs felesleges kidobott papír, az elrontott rajzok miatti környezetszennyezés!

A rajzolás több fázisa is elmenthető, megörökíthető, így a gyermeki rajzkészség fejlődése folyamatosan nyomon követhető. Saját tapasztalatunkból mondhatjuk nektek, hogy szuper időtöltés és motiválóan hat a gyerekekre!

Mind a szülők, mind a pedagógusok számára fontos a gyermeki tehetség korai felismerése és gondozása. A blogunk létrehozásával szeretnénk prezentálni és ezzel másokat is motiválni arra, amit mi folyamatosan átélünk, hogy gyermekünk hogyan alkot meséket, rajzokat különböző nyelveken a fantázia segítségével. A blogot azért hoztuk létre, mert egy mintának szánjuk a szülők és pedagógusok számára, hogy hogyan lehet támogatni gyermekek kreativitásának fejlesztését, akár egy a gyakorlatban most működő családi projekten keresztül.

Kérjük olvassátok a meséket, történeteket magatok és gyermekek szórakoztatására, találjatok ki ti is történeteket, rajzoljatok, meséljetek egymásnak és osszátok meg velünk gondolataitokat, örömötöket és sikereteket. Várunk minden vidám hozzászólást és story-t!