Site icon …napi mese blog

Az elveszett ajándék

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy őzike. Ezt az őzikét úgy hívták, hogy Bambi. Bambinak sok barátja volt és karácsonykor nagyon szeretett nekik ajándékot adni. Bambinak az volt a szokása, hogy minden november elején megvette az ajándékokat és eldugta őket a szobájában, hogy senki ne találja meg. Úr isten, egyszer mi történt? Karácsony előtt, két nappal az ajándékok a szobájából, hirtelen eltűntek!

Tűvé tette az egész lakást és feldúlta az összes szekrényét is, de sajnos sehol sem találta az eldugott „meglepiket”. Nem tudta, hogy hol keresse a csomagokat és már nagyon el volt keseredve. A barátai meglátták őt a befagyott tónál és odamentek hozzá. Miért vagy ennyire elkeseredve? -kérdezte tőle Borzi. Azért, mert nem találom az ajándékokat, amiket vettem nektek karácsonyra! -válaszolta szomorúan Bambi. Rá se ránts -suttogta Ügyi. Majd veszel másikat, ne bánkódj! Egyébként is az ajándékbolt még nyitva van holnapig! De azok az ajándékok nagyon speciálisak voltak! -hüppögött Bambi.

Ne sírj Bambi, majd mi segítünk megkeresni azokat az ajándékokat! – mondta lelkesen Mickey. Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket-lelkesedett fel Bambi. A barátok elindultak segíteni az őzikének. Keresték, kutatták az ajándékokat mindenhol! Szinte felkutatták az egész erdőt, de sehol se lelték. Bambi újra elpityeredett, de a barátai próbálták megvigasztalni és megnevettetni!

Egyszer csak, Mickey megpillantotta Rozsdit, a rókát, a kezében a keresett ajándék dobozokkal! Mickey azonnal odarohant hozzá és kérdőre vonta, hogy honnan van ez a sok ajándékdoboz. Rozsdi nem válaszolt és hanem futásnak eredt.  Mickey akkor gyorsan szólt a többieknek, hogy ők is fussanak Rozsdi után, mert úgy látta, hogy nála vannak a keresett dobozok. Futottak, futottak, és a végén utolérték a ravaszdit.

Bambi megkérte a rókát, hogy nyissa ki a dobozokat. Rozsdi lógó orral kezdte bontogatni a csomagokat. Bambi, megkérdezte, hogy miért lopta el az ajándékokat. Rozsdi szomorúan annyit válaszólt, hogy azért csente el a meglepiket, mert ő soha nem kapott! Bambi megsajnálta a róka komát és elmondta neki, hogy elvenni a másét az nem helyes cselekedet. Ha ő is szeretne ajándékot kapni, akkor jól kell viselkedni! Rozsdi megtanulta és meg is fogadta, hogy soha többet nem fogja elcsenni az ajándékokat, hanem ő is jó kis róka lesz.

Az elveszett ajándék

Karácsony napján Bambi mindenkit megajándékozott, még Rozsdit is. A kis róka nagyon boldog volt, hogy végre ő is kapott meglepetést, ugyan úgy mint mindenki más is.

Boldogan éltek, amig meg nem haltak.

Boldog Karácsonyt Kívánunk!

Írta: Gajdos Gergő

Illusztráció: Gajdos Gergő

Exit mobile version