Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szép aranyos flamingó, akit úgy hívtak, hogy Marta. Marta egy kis tónál lakott egy ibizai hotel előtt. Minden reggel, amikor a hotel vendégei reggelizni mentek, akkor odament a kert elé, egy lábra állt, és mutatta a legjobb arcát. Sok ember szerette, sokan lefotózták, de voltak olyan emberek, akik azt hitték, hogy egy hajó kikötő volt az a tó, ahol Marta lakott.

Egy nap, amikor a flamingó kint állt a kert előtt és fotózták, arra repült egy galamb, aki letojta a flamingót. Marta iszonyatosan mérges lett és elkezdett repülni a galamb után. Az ebédlő teraszán reggeliztek a vendégek és jól érezték magukat. Marta utolérte a galambot és egymásra kezdték csapkodni a szárnyukat mérgükben.

A szárnycsapkodással sok madártoll lehullott a földre a reggeliző teraszra és sokan elkezdtek trüsszenteni az allergia miatt. Többeknek már az arcuk is bedagatt, ezért őket is el kellett szállitani a kórházba. A hotel menedzsere nagyon mérges lett és megkérte a flamingót, hogy ne térjen vissza a hotelhez többet.

Marta szomorúan elrepült a hoteltől egészen az ibizai kikötőhöz, ahol sírdogálni kezdett. Egy idő után a galamb, akivel Marta összeveszett odament hozzá megvigasztalni és bocsánatot kérni. A két madár elbeszélgetett egymással és kitalálták, hogy egy saját cirkuszi számot csinálnak.

A flamingó és a galamb, akit úgy hívtak, hogy Andrés, elmentek vásárolni cirkuszi parádés dolgokat és készítettek plakátot is, amin a cirkuszi előadás napjai jelentek meg. Sok-sok gyakorlás után a két madár készen állt arra, hogy előadják a cirkuszi mutatványukat.

Elérkezett az előadás napja. Andrés és Marta készen álltak, hogy előadják a cirkuszi számukat az ibizai lakosoknak és turistáknak. Még annak a hotelnek a menedzsere, ahol Marta régen „dolgozott” is eljött megnézni a cirkuszi parádét. A két madár beszerzett sok állatot is az előadásra. Oroszlánok, panda macik, sőt, még pingvinek is voltak.

Hosszú csöndes másodperc után kezdődött el a műsor! Hihetetlen és parádés trükökkel állt elő a két madár, amivel mindenkit lenyűgöztek. Az előadás végén a nézők állva tapsoltak, még a hotel menedzsere is ujjongott.

Marta és Andrés cirkuszi parádéja hatalmas sikert aratott és a hotel menedzsere felkérte a két madarat, hogy menjenek vissza a szállodába fellépőként dolgozni. A két madár nagyon őrült a felkérésnek és minden este vacsoraidőben előadták a cirkuszi műsorukat, amelyet mindenki imádott.

Itt a vége, fuss el véle, aki nem hiszi, járjon utána

Flamingó rajz készítése

A mesét és a rajzokat Gergő készítette.




Add Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d bloggers like this: