Benike 6. születésnapja egyre jobban közeledett, amit már nagyon várt. A szülei egy nagyon nagy meglepetést terveztek neki, amiről még a kisöccse sem tudott. Az óvodában Benike barátai kérdezgették a kisfiút, hogy mire számít a szülinapján, de erre Benike őszinte választ adott, hogy egyáltalán nem tudja.

Január 15-én Benike, a születésnapja előtti napon, felkelt reggel az ágyából és kiment a konyhába egy pohár tejet inni és amit meglátott a konyhaasztalon, annak nagyon megörült! -Juj, de jó! -kiáltott fel a kisfiú, mert 4 ANA (All Nippon Airways) repülőjegyet talált az asztalon. Az úti cél Tokió volt.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Toki%C3%B3

Beni nem hitt a szemének. Dörzsölte a szemét, hogy tényleg jól lát-e? Amikor kezébe vette a repülőjegyeket abban a pillanatban egy „Boldog születésnapot!” feliratos lufi emelkedett fel a levegőbe. Ekkor lépett be anyukája, apukája és kisöccse a konyhába és egyszerre kiáltottak fel, hogy: „Meglepetés”!

Benike ugrándozott örömében a boldogságtól és akkor látta meg, hogy a szülei már bepakoltak a bőröndökbe, hogy máris indulásra készek a Budapesti Liszt Ferenc repülőtérre.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_Liszt_Ferenc_nemzetk%C3%B6zi_rep%C3%BCl%C5%91t%C3%A9r

Sipirc öltözni! -mondta viccesen anya! Benike gyorsan magára rángatta a ruháját és már pattan is be a családjával együtt a taxiba. A reptéren Benike még mindig teljes sokkban volt, de persze jó értelemben. A kisgyerek imádott repülni és kirándulni, úgyhogy már nagyon várta, hogy mikor érnek Japánba

A család minden percét élvezte az útnak pedig hosszú, 12 órás repülőút volt az utazás. A repülőgép aztán simán leszállt Tokióban január 15-én este. A kisfiú a kezében a macskáját szállító dobozzal, a család pedig a 3 hatalmas bőrönddel betuszkolta magát a taxiba. Próbálták elmagyarázni a taxi sofőrnek, hogy mi lesz az úticéljuk, de egy kukkot se tudtak persze japánul. Benike apukája ekkor elővette a kis fordítógépet és annak a segítségével már meg tudták értetni magukat a taxissal.

A szálloda nagyon gyönyörű volt és szerencsére és csoda szép erkélyes szállodai szobát kaptak, amiben aztán végre kitudták pihenni a hosszú út fáradalmait. Beni álmában már a születésnapi kalandokat élte át, amikor arra ébredt, hogy a macskája nyávogva ébresztgeti, mintha azt mondaná neki: Kelj fel te hétalvó! Miután megreggeliztek, apukája és anyukája elővette a minibárban elrejtett mini méretű csokoládétortát, amin ott virított a „Happy Birthday!” felirat.

A reggeli után a család felkerekedett és elindult kirándulni Fudzsi városba, ahol a híres Fudzsi hegy található és egy autós versenypálya is.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Fudzsi

Előszőr bementek a városba és egy szamuráj utcai ünnepségbe keveredtek, ahol beöltözött szamurájok adtak elő egy előadást. Benike családja is megtekintette az utcai előadást, amit a kisfiú macskája is nagyon élvezett, mert ott szaladgált a színészek lába körűl.

A műsor után, Benike meglátott egy ajándékboltot, ahol szamuráj öltözékeket árultak és kérlelni kezdte az anyukáját, hogy felpróbálhat-e egy gyerekméretű öltözetet. Kevin, Benike kistesója is nagy hahotázásba kezdett, amikor meglátta a tesóját ebben az öltözetben. Mikor az apukája látta, hogy Benikének mennyire megtetszett ez a jelmez, megkérte az eladót, hogy egy kis játékkardot is adjanak a kisfia kezébe, hogy le tudja fotózni Benit, ebben a rendkívüli öltözetben. Már nem vagy „szomorú szamuráj” -kiáltotta nevetve a kisfiú édesanyja. Az eladó látta, hogy mennyire nagy sikert aratott a jelmez, ezért azt mondta a családnak, hogy most nekik oda adja nagy árkedvezménnyel. Ennek már Benike apukája sem tudott ellenállni és megvették a ruhaköltemény a kisfiuknak. Ezután a család tovább nézelődött a városban és a Fudzsi vulkánt is megnézték, persze csak jó messziről.

A családfő már nagyon ügyesen boldogult a fordítógéppel és így sikerrel hívtak egy taxit, hogy elvigye őket a Fudzsi autóversenypályához. Már úton voltak az autópályán amikor Benike felkiáltott: – Mirci! Hol vagy kiscicám! A macska! -kapott a fejéhez az anyuka is. Teljesen elfeledkeztek a kiscicáról, és Benike már vigasztalhatatlanul szomorú lett, de a szülei megígértek neki, hogy megkeresik a cirmost miután megnézték a versenyt. A versenypályánál, egy hatalmas tömegbe csöppentek bele, úgyhogy egymás kezét fogva jutottak csak el a lelátóig.

Fuji Speedway

A futam egy hosszú, 6 órás verseny volt, ahol óránként pilótát váltottak a csapatok. Az első órában Benike még nagyon figyelte a versenyt, de annyira elfáradt a sok élménytől, hogy átment álomszuszék módba és csak a futam végére ébredt fel. A verseny vége pedig nagyon izgalmas lett, hiszen 3 autó is csatázott a győzelemért. Az utolsó körben, az utolsó kanyarban előzött az első helyért a 94-es rajtszámú autó és ezzel megszerezte a győzelmet! A nézők persze óriási kiabálással szurkoltak a 94 es számú, spanyol pilótának, amire Beni is felriadt és ő is szurkolni kezdett: Hajrá! Hajrá! -mondta magyarul. Ebben a pillanatban anyukája meglátta, hogy az óriás kivetítőn őket veszi a kamera és magyarul harsogja a tv, hogy: Hajrá! Apa, nézzétek! Benit veszi a kamera!

Benike számára egy hatalmas élmény volt a futam, főleg, hogy miután megtudta a család, hogy a spanyol pilóta személyesen meghívta őket a díjátadóra, mert annyira tetszett neki Benike szurkolása. Amikor az első helyezettnek adták át a díjat, akkor vette észre a három pilóta, hogy egy macska alszik a trófea tetején. Ezt észrevette Benike is és beszalad a díjátadásra: Ez az én macskám! Persze megint a kisfiút vette a tv kamera és az egész lelátó hahotázni kezdett.

Macska a trófeán

A pilóták szerencsére megértették, mit mutogatott a kisfiú, ezért felhívták Benikét még dobogóra is. A fotósok rengeteg fotót készített a győztes pilótákról, a családról, a trófeáról és a macskáról is. Persze a legnagyobb show a macska lett!

Fantasztikus, örökre szóló élményt élt ált Benike és családja Japánban és még a hazafelé vezető repülőúton is fel-fel kacagtak a családtagok, amikor valakinek eszébe jutottak a vicces pillanatok!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Jap%C3%A1n

Itt a vége fuss el véle, aki nem hiszi, annak hiszi a piszi!

A fotokat forrása: Pexels.com és gettyimages.com

A rajzokat Gajdos Gergő készítette.




Add Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d bloggers like this: