Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis gyerek, akit úgy hívtak, hogy Beni. Beni már nagyon várta a húsvétot és már arról, álmodozott, hogy mit fog majd kapni húsvétra a húsvéti nyúltól. A kisfiú mindig, amikor a boltba ment a szüleivel, a csoki részlegen sokszor kérdezte a szüleit, hogy milyen csokit hoz a húsvéti nyúl.

Benike

A húsvéti nyulak már rég óta figyelték Benit, hogy jól viselkedett-e és, hogy minden szabályt betartott-e, amit a szülei mondtak neki. A húsvéti nyulak már megjárták egész Magyarországot és már csak Benike háza volt hátra, hogy vigyenek neki csokit és színes tojásokat. De amikor a helyi bolthoz érkeztek, hogy vegyenek csokit, már nem maradt egy édesség sem a polcokon!

Szétnéztek a többi üzletben is, de nem találtak egy csokikát sem! A két nyuszi nem tudott mit csinálni és ezért nagyon sajnálták Benikét. -Hogy lesz most húsvéti meglepetés a kisfiúnak? -kérdezte a lány nyuszi.

A kis nyuszik akkor elmentek a húsvéti nyúl vezérhez, hogy kérjenek tőle tanácsot, hogy mit csináljanak, amikor nincs egy csoki sem a boltokban. A nyúl vezér elmondta nekik, hogy el kell készíteniük a saját csokijukat. De az volt a baj, hogy a két kis húsvéti nyuszika nem vett részt a csoki gyártás képzésen, így nem tudták, hogy hogyan kell csinálni édességet!

A nyúl vezér azt tanácsolta nekik, hogy szerezzenek be eszközöket és készítsék el a csokit, még mielőtt felébred Beni. A kis nyuszik igent mondtak és nekiláttak, hogy megcsinálják az édességüket.

A nyuszkók bár nem értettek a csokigyártáshoz, de mindenképpen megakarták lepni Benikét, ezért egy régi receptből próbákoztak csoki nyuszit készíteni. A nyulacskák nagyon jól szórakoztak amig temperálták a csokit, és bele-bele nyaltak a finomságba. Ezután már csak a tojás festés maradt hátra. A nap végén sokféle színű és mintájú tojást készítettek és a csokik is megdermedtek, így már elmehettek Benike házához eldugni a meglepiket.

Miután végeztek a tojások elrejtésével, a lány nyuszi levelét is elrejtették a kanapé alá.

Amikor Benike reggel kinyitotta a szemét, máris elkezdte keresni a édességeket. Tűvé tette az egész lakást, de a nyuszik olyan ügyesen eldugták a tojást és csokit, hogy Benike alig találta meg. Amikor befeküdt az ágy alá, akkor találta meg a kisnyuszi levelét, amit hangosan felolvasott. -Drága Benike, végig figyeltünk téged, hogy hogyan viselkedsz, és láttuk, hogy nagyon jó kisgyerek voltál, ezért hoztunk neked saját készítésű csokoládét. Fogadt szeretettel és ezzel kívánunk neked a mai napra boldog névnapot! Reméljük ízleni fog majd az édesség. A húsvéti nyulak.

white petaled flower bouquet on white surface
Photo by Alena Koval on Pexels.com

Benike nagyon örült az ajándékoknak és elosztotta a csokit 4 felé, hogy a szüleinek és a kisöccsének is jusson.

Itt a vége, fuss el véle, aki nem hiszi, járjon utána

Boldog húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

A mesét és a rajzokat Gajdos Gergő készítette.




Comments

  1. Drága Gergő!
    Gratulálok a szépe meséhez, remélem felétek is jár majd a nyuszika
    Millió szeretet tojáskát kívánok sok-sok szeretettel: Nyúlanyó

Add Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d bloggers like this: