Rudolf a rénszarvas

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy rénszarvas, akit úgy hívtak, hogy Rudolf. Rudolf azért volt ennyire ismert, mert neki nem a szokásos rénszarvas orra volt, hanem egy óriási piros színű! Az orrával kommunikált a Mikulással, ezért ő volt a legfontosabb rénszarvas. 2020 karácsony napján azonban senki sem találta őt!

A Mikulás, a Mikulásné, és a falu manói is keresték Rudolfot, de sehol sem találták! A Mikulás az tudta, hogyha Rudolf nem kerül elő, akkor nem lesz az idén karácsony, mert Rudolf volt a legfontosabb rénszarvasa. Nem tudta senki, hogy hová bújt és már mindenki feladta azt, hogy karácsony lesz 2020-ban. A Mikulás azonban nem adta fel, hanem ő végig járta még az északi sarkot is, hogy hátha megtalálja Rudolfot.

Már csak pár óra maradt karácsonyig és a Mikulás már nagyon-nagyon szomorú volt, hogy nem találta meg Rudolfot. A Mikulás úgy döntött, hogy visszamegy a falujába és elindul a 7 maradék rénszarvasával és így próbálja elvinni az ajándékokat a gyerekeknek. A Mikulás nagy nehezen felszállt a maradék 7 rénszarvasával az égbe és megpróbált boldogságot vinni a gyerekeknek.

A Mikulás azonban nagyon nehezen bírt repülni a 7 rénszarvassal, mert hiányzott Rudolf. Amikor már körbement a fél világon, egyszer csak Spanyolországba ért. Csodák csodája, ekkor véletlenül meglátta Rudolfot, aki egy pálmafa alatt sírdogált. A Mikulás megkérte a rénszarvasokat, hogy azonnal szálljanak le a földre. A Mikulás leszállt Rudolfnál és megkérdezte, hogy miért repült el ilyen nagyon messzire karácsony napján. Miért hagyta ott a társait és a barátait egy szó nélkül!

Rudolf nagyon szomorú volt, de elmesélte, hogy azért kóborolt el, mert az apja és az anyja elváltak. A Mikulás megértette a rénszarvas óriási bánatát, de megbeszélték, hogy nem lehet elbujdokolni a problémák elől, hanem mindig meg kell beszélni őket. Azért vannak a társak és a barátok, hogy átsegítsék egymást minden bajban! A rénszarvas megtörölgette a könnyeit és végül megértette és megfogadta, hogy nem fog többet elkóborolni. Rudolf visszament a szánkóhoz és a többi rénszarvastól is bocsánatot kért.

A rénszarvasok elfogadták Rudolf bocsánat kérését, és mindannyian elindultak, hogy a világ maradék részére is elvigyék az ajándékokat, hogy amikor a gyerekek reggel felkelnek, mindenkit sok-sok ajándék várjon.

Boldogan éltek, amíg meg nem haltak!

Írta: Gergő

Illusztráció: Gergő (digitális rajztáblával készült rajza)




Add Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d bloggers like this: