Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy őzike. Ezt az őzikét úgy hívták, hogy Bambi. Bambinak sok barátja volt és karácsonykor nagyon szeretett nekik ajándékot adni. Bambinak az volt a szokása, hogy minden november elején megvette az ajándékokat és eldugta őket a szobájában, hogy senki ne találja meg. Úr isten, egyszer mi történt? Karácsony előtt, két nappal az ajándékok a szobájából, hirtelen eltűntek!

Tűvé tette az egész lakást és feldúlta az összes szekrényét is, de sajnos sehol sem találta az eldugott „meglepiket”. Nem tudta, hogy hol keresse a csomagokat és már nagyon el volt keseredve. A barátai meglátták őt a befagyott tónál és odamentek hozzá. Miért vagy ennyire elkeseredve? -kérdezte tőle Borzi. Azért, mert nem találom az ajándékokat, amiket vettem nektek karácsonyra! -válaszolta szomorúan Bambi. Rá se ránts -suttogta Ügyi. Majd veszel másikat, ne bánkódj! Egyébként is az ajándékbolt még nyitva van holnapig! De azok az ajándékok nagyon speciálisak voltak! -hüppögött Bambi.

Ne sírj Bambi, majd mi segítünk megkeresni azokat az ajándékokat! – mondta lelkesen Mickey. Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket-lelkesedett fel Bambi. A barátok elindultak segíteni az őzikének. Keresték, kutatták az ajándékokat mindenhol! Szinte felkutatták az egész erdőt, de sehol se lelték. Bambi újra elpityeredett, de a barátai próbálták megvigasztalni és megnevettetni!

Egyszer csak, Mickey megpillantotta Rozsdit, a rókát, a kezében a keresett ajándék dobozokkal! Mickey azonnal odarohant hozzá és kérdőre vonta, hogy honnan van ez a sok ajándékdoboz. Rozsdi nem válaszolt és hanem futásnak eredt.  Mickey akkor gyorsan szólt a többieknek, hogy ők is fussanak Rozsdi után, mert úgy látta, hogy nála vannak a keresett dobozok. Futottak, futottak, és a végén utolérték a ravaszdit.

Bambi megkérte a rókát, hogy nyissa ki a dobozokat. Rozsdi lógó orral kezdte bontogatni a csomagokat. Bambi, megkérdezte, hogy miért lopta el az ajándékokat. Rozsdi szomorúan annyit válaszólt, hogy azért csente el a meglepiket, mert ő soha nem kapott! Bambi megsajnálta a róka komát és elmondta neki, hogy elvenni a másét az nem helyes cselekedet. Ha ő is szeretne ajándékot kapni, akkor jól kell viselkedni! Rozsdi megtanulta és meg is fogadta, hogy soha többet nem fogja elcsenni az ajándékokat, hanem ő is jó kis róka lesz.

Az elveszett ajándék

Karácsony napján Bambi mindenkit megajándékozott, még Rozsdit is. A kis róka nagyon boldog volt, hogy végre ő is kapott meglepetést, ugyan úgy mint mindenki más is.

Boldogan éltek, amig meg nem haltak.

Boldog Karácsonyt Kívánunk!

Írta: Gajdos Gergő

Illusztráció: Gajdos Gergő




Add Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d bloggers like this: