Site icon …napi mese blog

Az ibizai flamingó

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szép aranyos flamingó, akit úgy hívtak, hogy Marta. Marta egy kis tónál lakott egy ibizai hotel előtt. Minden reggel, amikor a hotel vendégei reggelizni mentek, akkor odament a kert elé, egy lábra állt, és mutatta a legjobb arcát. Sok ember szerette, sokan lefotózták, de voltak olyan emberek, akik azt hitték, hogy egy hajó kikötő volt az a tó, ahol Marta lakott.

Egy nap, amikor a flamingó kint állt a kert előtt és fotózták, arra repült egy galamb, aki letojta a flamingót. Marta iszonyatosan mérges lett és elkezdett repülni a galamb után. Az ebédlő teraszán reggeliztek a vendégek és jól érezték magukat. Marta utolérte a galambot és egymásra kezdték csapkodni a szárnyukat mérgükben.

A szárnycsapkodással sok madártoll lehullott a földre a reggeliző teraszra és sokan elkezdtek trüsszenteni az allergia miatt. Többeknek már az arcuk is bedagatt, ezért őket is el kellett szállitani a kórházba. A hotel menedzsere nagyon mérges lett és megkérte a flamingót, hogy ne térjen vissza a hotelhez többet.

Marta szomorúan elrepült a hoteltől egészen az ibizai kikötőhöz, ahol sírdogálni kezdett. Egy idő után a galamb, akivel Marta összeveszett odament hozzá megvigasztalni és bocsánatot kérni. A két madár elbeszélgetett egymással és kitalálták, hogy egy saját cirkuszi számot csinálnak.

A flamingó és a galamb, akit úgy hívtak, hogy Andrés, elmentek vásárolni cirkuszi parádés dolgokat és készítettek plakátot is, amin a cirkuszi előadás napjai jelentek meg. Sok-sok gyakorlás után a két madár készen állt arra, hogy előadják a cirkuszi mutatványukat.

Elérkezett az előadás napja. Andrés és Marta készen álltak, hogy előadják a cirkuszi számukat az ibizai lakosoknak és turistáknak. Még annak a hotelnek a menedzsere, ahol Marta régen „dolgozott” is eljött megnézni a cirkuszi parádét. A két madár beszerzett sok állatot is az előadásra. Oroszlánok, panda macik, sőt, még pingvinek is voltak.

Hosszú csöndes másodperc után kezdődött el a műsor! Hihetetlen és parádés trükökkel állt elő a két madár, amivel mindenkit lenyűgöztek. Az előadás végén a nézők állva tapsoltak, még a hotel menedzsere is ujjongott.

Marta és Andrés cirkuszi parádéja hatalmas sikert aratott és a hotel menedzsere felkérte a két madarat, hogy menjenek vissza a szállodába fellépőként dolgozni. A két madár nagyon őrült a felkérésnek és minden este vacsoraidőben előadták a cirkuszi műsorukat, amelyet mindenki imádott.

Itt a vége, fuss el véle, aki nem hiszi, járjon utána

https://betumese.hu/wp-content/uploads/2021/04/Flamingo-rajz-magyar.mp4
Flamingó rajz készítése

A mesét és a rajzokat Gergő készítette.

Exit mobile version