Ezt a mesét olvashatod angolul: Letter Land Story blog és spanyolul is: Cuentos de Letras blog

A Antonio

D David

T Tony

Végre! Újra beindultunk! Éljen a 2018. évi futam! -mondta Tony és boldogan veregette meg barátja vállát a padockban. -Mi újság az új szponzorral? Jól kijöttök egymással? -érdeklődött Antoniotól.

-Igen, végül nagyon jól sikerült a megállapodásunk! -ujjongott Antonio és nagy nehezen belebújt a tűzálló overáljába.

-Talán felszedtél egy kis felesleget? Ez tavaly még könnyebben ment! – nevetett fel Tony.

-Jaj, dehogy! Csak összement a ruhám a mosásban! – viccelődött Antonio.

-Itt lenni a NASCAR első futamán, ez mindig felemelő érzés! Ugye te is így vagy ezzel? -faggatta a barátját Tony.

-Igen, igen de hallottad? – kérdezte Antonio. -Most mondta be a riporter a TV-ben „DAYTONA 500 2018-ban ünnepli a 60. éves évfordulóját.2,5 mérföld 1 kör, 200 kör a teljes futam. Ki lesz a 2018. évi DAYTONA 500 bajnoka?

-Igen, hallottam, hogy mekkora ovációval fogadták a nézők ezt a kérdést! -húzta a fejére a sisakját éppen Antonio.

-Remélem újra közülünk kerül ki a győztes! Neked is az jár a fejedben, mint ami az enyémben? – kérdezte a barátjától Tony.

-Igen, igen, alig tudok magamra koncentrálni! Vajon mi lehet Daviddel? -sóhajtott fel a Antonio és közben szorosabbra kötötte a cipőjét.

-Utoljára egy világcéggel tárgyalt, de úgy tudom, hogy végül visszalépett a szponzora! Nagyon sajnálom Davidet! -mondta suttogva Tony.

-A verseny csak akkor izgalmas, ha mindhárman ott állunk a rajtrácson.

Nézd a TV monitort! – mennyi néző! Imádon ezt a pályát! -kiáltott fel Antonio

Bár, csak David is velünk lehetne! -mondták egyszerre a barátok.

Hova tetted a tavalyi győztes kupádat? -érdeklődött Tony

A legszebb helyre raktam, édesanyám fotója mellé! -válaszolt neki Antonio.

Szép, ez nagyon szép gesztus volt tőled! -mondta Tony

-Menjünk barátom! Sok sikert neked, de tudod a pályán versenyzők vagyunk, csak itt vagyunk barátok! -ölelte át Antoniot Tony és utána beszállt a kocsijába.

-Viszlát a győzelmi dobogón! -mondták szinte egyszerre a fiúk.

Már égtek a lámpák, felbőgtek a motorok, amikor a TV bemondó váratlanul óriási ovációban tört ki!

-Kedves nézőink! Itt van, mégis részt vesz a versenyben! 2018-ban az első NASCAR futamon itt van velünk David is!

-Mégis sikerült szponzort találnia! Hihetetlen fordulat! A 2017. év 3. helyezettje, újra rajthoz áll.-kiabálta a riporter.

Itt van, hallottátok? Sikerült neki! -mondta a rádióban a csapatának Tony.

Újra együtt a baráti hármas! – ordította a csapatfőnökének Antonio is a rádión keresztül.

Itt vagyok fiúk, éljen a sportszerű verseny! – mondta a rádióba David, amikor belengették a zöld zászlót és elrajtoltak a csoda autók. A nézők felállva ujjongtak Davidnek.

David! David! – kiabálták szinte önfeledten a lelátóról.

-Kedves nézőink! A pályán hihetetlen események zajlanak! A három rivális, akik az életben barátok, most egymás ellen szállnak újra a csatába!

De hirtelen mi történik! Kedves nézőink! Fantasztikus Tony és Antonio fej-fej mellett haladnak, már csak 2 kör van hátra, de láthatóan nem bírnak egymással! -ordítja a mikrofonba a riporter.

-Add fel! – kiabálta a rádióba Tony!

-Soha! – ordított vissza Antonio.

-Kedves nézőink, ezt nem hiszem el, ebben a pillanatban az első két helyen autózó versenyző kicsúszik a pályáról és összeütköznek. Hihetetlen dolgok történnek a pályán! Magával sodornak több autót. Nézzük, David belekeveredett-e ebbe a balesetbe? -visítja a bemondó.

Most már látom, hogy nem történt baja a tavalyi év 3. helyezettjének! Ő megúszta ezt a kalandot! Kedves nézőink, most már David van az első helyen!

Sokan próbálják lehagyni Davidet, de már szinte nem lehet elvenni tőle a 2018.- évi DAYTONA 500-as győzelmet! Jaj, de mit látok?  Úr isten, újabb fordulat! Az egyik autó megpördül David mellett és kicsúszik! Jaj ne! Magával sodorja az első helyen autózó Davidet is!

-Micsoda dráma, kedves nézőink. A három barátból kettő már kiesett és nincs esélyük a győzelemre. Dávid még vissza tudna kapaszkodni, de mi történik?  Atya úr isten, ez hihetetlen!

David kiszál a kocsijából és próbálja kinyitni a balesetet szenvedett versenyző kocsijának ajtaját, akinek már ég az autójának hátulja. Megpróbálja feltépni az ajtót, de nem sikerül. Újra, újra próbálkozik. És végre kinyílt az ajtót és kimenti a bent rekedt versenyző társát. Micsoda felemelő érzés! Micsoda önzetlenség! A győzelem a kezében volt, de ő megmentette a bajba jutott versenyző társát!

Ebben a pillanatban egy teljesen ismeretlen versenyzőt hirdetnek ki győztesnek. A három versenyző barát közül senkinek sem sikerült megszereznie a győzelmet a mai napon! Hármuk közül senki nem áll a dobogón!

A nézők viszont nem a győztes nevét kiabálják, hanem felállva tapsolnak Davidnek.

Szép volt! – mondták a versenyzőtársak is a mai nap hősének.

-Győzhettél volna, de te mégis inkább segítettél a bajba jutott versenytársadnak- ment oda gratulálni a mai nap győztese is a fiúnak.

-Ez szebb, mint megnyerni a Nascar első futamát! Győzelemre fel, Folytatjuk újra együtt! Ez a lényeg! mondták a barátok és nevetve hagyták el együtt a versenypályát.

Aktivitás:

 

Nézzétek, kattintsatok rá az alábbi linkekre, és meglátjátok, hogy milyen sok érdekességet találtok rajta!

Daytona International Speedway

Daytona 500 – wikipédia

 




Add Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d bloggers like this: