Velencei karnevál

Ezt a mesét olvashatod angolul: Letter Land Story blog és spanyolul is: Cuentos de Letras blog

Az égen már éppen lemenőben volt a napocska, amikor Velence városa életre kelt. A karneváli forgatagban mindenki csodás jelmezekbe öltözve özönlötte el az utcákat. A Szent Márk téren hangos zene szóval kísért táncmulatság vette kezdetét. Arthur viszont nem tudott önfeledten ünnepelni, mert nagyon megijedt. Korábban még együtt táncolt a barátaival, Cynthiával és Oscarral, de a nagy forgatag elsodorta a három barátot egymás mellől.

Cynthia is csak sokára vette észre, hogy éppen egy Pizzéria előtt áll, de a barátai eltűntek mellőle, mint a kámfor

-Amíg előkerülnek ezek a gézengúzok, addig rendelek egy Margarita pizzát!- gondolta és leült egy étterem teraszára. A csodás kavalkádban a színes álarcos emberek ott hömpölyögtek el előtte, de a barátait nem látta közöttük.

Ekkor megcsörrent a telefonja. Arthur vagyok, merre vagy Cynthi? Itt állunk a Sóhajok hídjánál éppen inteni akarunk a gondolásnak, hogy szeretnénk hajókázni egy kicsit. Oscarral már nem tudtuk elképzelni, hogy hol vesztél el! Ide tudsz jönni hozzánk?  Ne vedd fel az álarcodat, mert nem fogunk felismerni ebben a nagy kavarodásban! De jaj, amikor ezt kimondta, abban a pillanatban kiesett a mobilja a kezéből és pont belepottyant a Lagunába. Oh, jaj! Mi történt fiúk? -kérdezte Cynthia, aki már éppen a fincsi pizzáját kezdte falatozni és az olvadt sajt a szája széléhez ért.- Talán csak nem estetek bele a vízbe? -Nevetett fel hangosan, úgy, hogy a teraszon ülők mind odanéztek. Sorry-mondta Cynthi az ott ülőknek aztán belehallózott a telefonba.

Halló, halló! Fiúk hallotok engem? De már nem jött válasz. Elnémult a vonal. Halló, halló-hallózott Cynthi újra.

-Most mihez kezdünk? Hogy találjuk meg Cynthit? Kérdezte Oscar.

Hogy szedjük ki a lagunából a telcsimet? Mit csináljunk? bruhühü

Ne sírj Arthur! Kitalálunk valamit -mondta Oscar. A gondolás éppen akkor kötött ki az egyik cölöpnél.

Bona sera! Köszönt a gondolás a fiúknak. Tudok segíteni? Igen, igen! Ki tudná kotorni a vízből a telefonomat?- kérlelte a férfit Arthur. A gondolás a hosszú botjával olyan ügyesen nyúlt bele a vízbe, hogy a lapáttal ki tudta emelni a telcsit. Köszönjük, szépen! -kiabálta Oscar és Arthur olyan hangosan ahogy csak tudták, mert a karneváli forgatag már a tetőfokára hágott. Szerencsére vízálló!-mondta Arthur. Csak meg kell törölgetni. Abban a pillanatban már csörgött is a készülék. Halló fiúk!-mondta Cynthi a telefonba, merre vagytok? Itt vagyunk…a de mire ezt kimondta, Cynthi már ott állt a hátuk mögött. Kukucs srácok! Elindultam a Sóhajok hídja írányába, mert gondoltam, hogy valami baj történt. Még a fincsi olvadt sajtos pizzámat is a tányéron hagytam. De sebaj, az a lényeg, hogy meg vagyunk mindannyian!

A három barát a csodás velencei álarcokban belevetették magukat a forgatagba és hajnalig táncoltak a Szent Márk téren.

 




Comments

  1. minutebuzz video facebook

    La vidéo fait le Buzz sur les réseaux sociaux.

Add Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d bloggers like this: