Ezt a mesét olvashatod angolul: Letter Land Story blog és spanyolul is: Cuentos de Letras blog

R – Rebecca

I – Irene

O – Ora
Csodásan sütött a nap! A kék égen a felhők szinte táncra perdültek.

Irány Rio de Janeiro! -Kiáltotta el magát Rebecca, mikor meglátta a világ egyik legszebb városában a Cukorsüveg-sziklát és a Corcovado tetején a híres Krisztus szobrot!

Eláll a lélegzetem! -mondta Irene. Csinálunk egy szelfit?

Én a Copacabanan és a többi gyönyörű tengerpartokon szeretnék már strandolni. Most vettem az új fürdőruhámat már abban akarok napozni a fehér homokos parton!

Nézzétek az útikalauz mit ír! Olvastátok?  Itt van a világ legnagyobb városi eső erdeje – ahol majmok ugrálnak és más mindenféle egzotikus állatok is vannak.

Jó, jó, de én már az estét várom!- mondta Ora

Még vennünk kell valami jelmezt is, nem mehetünk utcai ruhában a világ leghíresebb karneváljára.

A sok séta és fotók készítése után a három barátnő jóízűen falatozott egy helyi étteremben, ahol a tenger gyümölcseiből kóstolgattak.

Mekkora tál kagylót hoztak ki nekem! Meg se tudom enni! Egyébként is vigyáznom kell az alakomra, nem fogok este beleférni a csini jelmezembe.

Ugyan már! – mondta Rebecca. Ezek az ételek nem hizlalnak!

Na persze! Nézzétek én csak ananászt és kókuszt kértem! Gyümölcs kúrán vagyok! -nevetett fel Irene

Rebecca már elfogyasztotta a rákkoktélját, amikor olvasni kezdte az útikalauzt a telefonján. Most olvasom lányok! Ezt az ünnepet az 1700-as években hozták magukkal a portugálok. A híres táncuk pedig a szamba, ami az 1920-as években érkezett Rióba. A Riói Karnevál a világ leglátványosabb farsangi mulatsága, amely sok millió turistát vonz évente és részt venni rajta egy fantasztikus élmény. A legfőbb látványosság közel 2 km hosszú úton csodálható meg, ahol a szamba iskolák legjobbjai csillogó jelmezekben és lenyűgöző táncokkal versenyeznek. Ora! Nézd ezt a képet! Hűha! Képzeljétek csajok! Közel 200 iskola verseng egymással! -Itt írják: „A felvonulás a győztes szambaiskolák táncával ér véget és tűzijáték zárja a nagy kavalkádot!”

Akkor siessünk, mert már esteledik és még a szállodában fel kel venni a ruhánkat! Utána pedig irány a híres Riói Karnevál -mondta Ora

Beesteledett! A csillagok káprázatosan ragyogtak az égen! Hangosan szólt a fantasztikus zene, végeláthatatlan kígyózó kavalkádban vonultak a szamba iskolák a sétányon, mikor a három lány elvegyült a felvonulók között. De egy váratlan pillanatban mi történt?

Orát az egyik szamba táncos hírtelen felhívta a táncolók közé, a kocsira, és egy perc múlva Rebecca és Irene is ott találta magát, az egyik leghíresebb szamba tánciskola fellépői között.

Épp a zsűri előtt vonultak el a kocsival, amikor a nézők óriási ovációja közepette bemondták a mikrofonba:

„A 2018. évi szamba verseny győztese a 154-es kocsin táncoló szamba csoport!”

Ora! Irene! -kiabált Rebecca Láttátok a számot! Ez a mi kocsink! Győztesek vagyunk! Éljen! -visított Ora! Megnyertük a versenyt!-ujjongott Irene

Ez egy életre szóló emlék lesz mindhármunknak!

Otthon beiratkozunk egy szamba tánciskolába? Nevettek a lányok és táncoltak reggelig a kocsi tetején!

 

Aktivitás:

  • Van kedvetek lerajzolni a kedvenc mese részletet?
  • Le tudnátok rajzolni a három betű lányt ti is?

 

  • Nézzétek, kattintsatok rá az alábbi videókra, és meglátjátok, hogy milyen sok érdekességet találtok rajta!



Add Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d bloggers like this: