Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy borz. Ezt a borzot úgy hívták, hogy Borzi, és ő egy narancsligetben élt Spanyolországban. Volt neki egy kis házikója, és minden év novemberében, amikor a narancsok megértek, akkor mindig leszedett a narancsfákról egy tucat narancsot. De, amikor felkelt az egyik novemberi napon, akkor azt látta, hogy nem volt egy narancs sem a narancsfákon!

Borzi nagy pánikba esett, mert nem tudta, hogy most mit csináljon. „Most mit csináljak!? A narancsokból csináltam a narancslét, a narancs tortát, és még a narancs szouflét is abból csináltam.” mondta magának Borzi. Borzi megkérdezte az összes közel élő állattól, hogy ők vették-e le a narancsokat a fákról, de mindenki azt mondta, hogy ők hozzá se nyúltak a narancsokhoz. Borzi szomorúan ment hazafelé, amikor autó hangot hallott távolban. Gyorsan elbújt a fák közé és amikor kiszálltak az emberek a kocsiból, Borzi meglátta, hogy azok az emberek a narancsszedők voltak.

A narancsszedők is meglepődtek, hogy nem volt egy narancs sem. A narancsszedők nagyon vakarták a fejüket, hogy nem volt egy narancs sem, de aztán az egyik narancsszedő azt mondta, hogy mostanában rengeteg nyuszit látott arra felé, és Borzi is elkezdett gondolkozni, hogy mi van, ha az egyik nyuszi lopta el a narancsokat.

Borzi utána nézett az ügynek, és amikor meg látta Tapsi-Hapsit, akkor elkezdte őt követni, úgy, hogy a nyuszi ne vegye észre őt. Borzi vitt magával egy kamerát is, hogy legyen bizonyítéka. Tapsi-Hapsi ment és megállt az egyik narancsfánál, és leszedte a narancsokat a fáról. Borzi fotókat készített és ezzel meg volt bizonyítéka, hogy Tapsi-Hapsi, a nyuszi a narancstolvaj.

Borzi odament Tapsi-Hapsi hoz, és megkérdezte tőle, hogy miért lopta el a narancsokat. „Azért loptam el a narancsokat, hogy most már én is tudjak készíteni egy narancs tortát, hogy legyőzzelek a narancs torta sütő versenyben- mondta Tapsi-Hapsi. Borzi meghallgatta, amit mondott Tapsi-Hapsi, és megkérte őt, hogy vigye vissza a narancsokat, de Tapsi-Hapsi csak elfutott. Borzi futott utána de Tapsi-Hapsi gyorsabb volt nála. Rozsdi, a róka és Duke, a kutya is Tapsi-Hapsi után eredtek és megállították a nyuszit. Tapsi-Hapsi próbált megszökni, de Rozsdi és Duke visszatartották!

Borzi odament a narancsszedőkhöz és megmutatta a fényképeket, amiket készített a nyusziról. A narancsszedők elmondták Tapsi-Hapsinak, hogy nem vehet le narancsot fizetés nélkül a fákról. Tapsi-Hapsi nagyon elszégyelte magát és megfogadta, hogy nem fog több narancsot leszedni a fákról.

Eltelt egy hét. Tapsi-Hapsi beállt narancszedőnek és így már leszedhetett a fákról narancsot és pénzt is kapott érte. Borzival ketten együtt neveztek be a narancstorta készítő világbajnokságba és el is hozták a 2020. év fődíját!

Itt a vége, fuss el véle, aki nem hiszi járjon utána

Irta: Gergő

Rajzolta: Gergő




Add Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d bloggers like this: