Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy kisfiú, akit úgy hívtak, hogy Benett. Benike 5. születésnapja közeledett, amit a kisfiú már nagyon-nagyon várt. A nagymamája, Gyöngyike is ott dolgozott abban az óvodában, ahova Benike is járt. Benike minden barátjának a szülinapi bulijáról beszélt és már nagyon várta a nagy napot! Amikor lesett az első hó az óvoda udvarán, akkor Benike önfeledten hempergett a hóban. A kisfiú 3 nappal a szülinapja előtt ment haza az óvodából Gyöngyikével, amikor Gyöngyike az óvodában felejtett valamit és vissza kelett mennie érte.

Benike kint várt a havas udvaron és az egyik kocsi alatt, meglátott egy kis cicát. Benike odahívta a cirmost magához és gyorsan felvette a földről. A nagymamája már az óvodából jött ki és Benike gyorsan eldugta a hátizsákjába a kis cicát és együtt hazamentek. Amíg Benike anyukája, Rella dolgozott, addig Benike a nagymamájánál játszott. Amíg a nagymamája nem figyelt oda, addig gyorsan kivette a hátizsákjából a kiscicát és kiöntött neki egy pohár tejet. Amikor a Gyöngyike visszajött a tárolóból, meglátta a kiscicát és nagyon megriadt.

A kiscica azonban még jobban megijedt, mint Benike mamája és gyorsan elfutott, elbújt a kanapé mögé. Benike nagymamája nem értette, hogyan került egy macska a házba, de Benike gyorsan megnyugtatta Gyöngyikét, hogy az egy talált kismacska és elmondta neki, hogy hol bukkant az állatra. Gyöngyike megpróbálta megértetni a kisunokájával, hogy nem tudnak macskát tartani a házban, de Benike könyörgött hogy csak 2 napig tartsák meg. Gyöngyike a végén megengedte az unokájának, hogy befogadhatják a kis macskát, de csak egy napig lehet náluk!

Amikor Benike haza ment a szüleihez, akkor megmutatta nekik is a kismacskát. Persze előszőr ők is megijedtek, hogy össze-vissza fog karmolni mindent, de aztán amikor Benike elmesélte nekik, hogy nem karmolós ez a cica, akkor a szülei is látták, hogy nagyon kedves kis állat. A szülei a végén megengedték, hogy vele legyen egy napig a talált állat. Mielőtt elaludt Benike a szobájában a kedvenc párnájával, előtte még adott a macskának egy kis tejet, és betette egy kosárba és így ott aludt a macska egész éjjel a konyhában.

A következő reggel, amikor Benike felkelt és odament a kosárkához, akkor hűlt helyét találta a kiscicának. Benike bejárta az egész lakást, de sehol sem találta a kiscicát! A kisfiú már elkezdett sírni, de amikor kiért az udvarra, akkor meglátta, hogy a kiscica csak kiszaladt inni a víztócsából. Benike megnyugodott és bevitte a házba a cicát és örömmel megreggeliztek együtt a cicával. Mindketten tejet ittak! Benike a bögréjéből, a cica a kis tálkából.

Egész éjjel újra hullott a hó és ezért másnap nem tudtak elmenni az óvodába. A kisfiú nagyon boldog volt, mert így sok ideje maradt játszani a kismacskával és bemutatta őt a kisöccsének. A kisöccse, Kevin, azt hitte, hogy ez a macska egy plüss állatfigura. Kevin már puszit akart adni a macskának, de Rellácska, az anyukája, gyorsan kivette a kezéből. Amikor Rella elvitte játszani a mamájukhoz a kisfiúkat, akkor Gyöngyike sokat játszott velük és a kismacskával is.

Amikor este Benike és a kisöccse hazamentek aludni, akkor Rellácska elmondta a kisfiúnak, hogy a macska már nem maradhat náluk tovább. Benike nagyon szomorú lett, hogy el kell búcsúznia a kismacskától, de megértette, hogy csak 1 napig vendégeskedhetett náluk a kis állatka. A kisfiú és a kisöccse szomorúak voltak, hogy nem láthatják a macskát.

Amikor eljött Benike várva várt születésnapja, a szülei és a kisöccse is nagyon nagy boldogsággal felköszöntötték őt. Délután eljöttek a barátai is és nagy születésnapi partit tartottak!  Gyöngyike egy nagyon finom bejglit sütött, amit minden gyerek imádott.

Amikor az ajándékok kibontására került a sor, Benike meglátta, hogy egy nagyon nagy doboz van az ajándékok között. Ezt a nagy dobozt a végén bontotta ki. De lássatok csodát, ebből a dobozból az ő kismacskája ugrott elő!

Ez az én kiscicám! -kiabálta torka szakadtából Benike.  Nagyon örült a kismacskának, hogy újra láthatja és a legjobban annak örült, hogy örökre az övé lehet. A kiscicát megköszönte a szüleinek és elnevezte Cirmoskának, mert cirmos volt a bundája. Benike a kisöccsével Kevinnel nagyon sokat játszott és különböző fantasztikus kalandokba keveredtek ezután.

Beni és Kevin

Még folytatjuk……..

Itt a vége, fuss el véle, aki nem hiszi, járjon utána!




Add Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d bloggers like this: